Malin Berghagen

MalinSkärmavbild 2013-05-28 kl. 13.05.48
Malin Berghagen är en mycket uppskattad och inkännande yogalärare sedan många år och erbjuder kurser runt om i Sverige och utomlands. Så här säger Malin om yoga: ”Yogan ger mig mod att utforska allt som är jag. Jag respekterar min kropp på ett helt annat sätt idag och tycker om den inifrån. Yogan har också tagit annat i mitt liv till en ny nivå. Den hjälper mig att vara fokuserad och att våga vara i tystnaden. Genom yoga kan jag vara medvetet närvarande i livet överhuvudtaget och det ger mig en ödmjukhet för något som är gudomligt men också sammanfogar mig med det. Yogan håller min kropp frisk, smidig och stark och lär mig att inte ta någon eller något för givet.

Skärmavbild 2013-04-10 kl. 11.08.45

Våren 2012 fick Susanne Norberg, grundaren av Soul of Maïa och Malin kontakt med varandra via en gemensam vän. Dem upptäckte ganska snart ett gemensamt intresse i vackra smycken och stenar. Båda fascineras av kraften de olika stenar har och hur det påverkar oss.

- Malin är en stor inspiratör och förebild för många fler än mig så blev jag otroligt glad när jag fick förtroende att designa en kollektion till henne under Soul of Maïa.

Kollektionen består av yogasmycken, vackra halsband och armband som du skall bära varje dag men även använda som malas (mantra) vid meditation. Halsbanden är handknutna med 108 stycken pärlor och har en traditionell vändpärla.

- De smycken som Sussi har designat i mitt namn är nära mitt hjärta. Jag har burit några av dem upp till Sacré Coeur i Paris för att ge dem de energier jag älskar: tro, hopp och passion. Att våga vara unik, säger Malin Berghagen.
”Väldigt tidigt började jag samla på stenar. Vid varje tillfälle blev det en sten till och en till. Bergskristallen och ametisten var favoriterna. Senare i livet när jag fick barn, började även de ge mig stenar, på mors dag framförallt.

Drömmen är att en dag gjuta in stenarna i en platta framför dörren
till mitt framtida hus, vilket barnen vet. Det har ännu inte hänt,
men det som har hänt är att en liten ängel vid namn Sussi har kommit in i mitt liv för att förverkliga en annan dröm. Att få göra yogasmycken.

De smycken som Sussi har designat i mitt namn är nära mitt hjärta. Jag har burit några av dem upp till Sacré Coeur i Paris för att ge dem de energier jag älskar. Tro, hopp och passion. Att våga vara unik.

Min önskan är att när du har köpt ditt smycke så lägger du det i dina händer
och fyller det med dina drömmar, samt det du vill att stenarna
ska påminna dig om. Och att när du bär ditt halsband och känner att du behöver… låter du stenarna glida mellan dina fingrar
för att påminna dig om vem du är och vem du vill vara.”

Namaste, Malin Berghagen

Vill är du intresserad av Malins och Sussis yogasmycken, gå in på Malins dotter Loves Webbshop Lovefromsthlm

Malin:
Många har frågat mig varför jag gör så mycket olika saker. Jag har aldrig riktigt förstått den frågan eftersom det jag gör bara är delar av den jag är. Jag har alltid försökt jobba med det som ligger mig närmast för där ligger också min kunskap. I det som intresserar mig. Skådespelaren och regissören Figge Norling kallade mig en gång för levnadskonstnär och det ordet tycker jag väldigt mycket om. Ja jag är en levnads konstnär, jag vill skapa mitt liv och ta tag i de möjligheter som finns där. Att bryta upp och våga ta nya vägar men ändå hålla sig inom det som intresserar mig, det är oerhört stimulerande. Här får du nu några beskrivningar av det som jag kallar…

Hälsan:
Hälsa har varit mitt ledmärke och jag kallades, som liten, för den lilla Häxan pga mina hopkok av olika örter och omslag när någon var sjuk. Jag åkte på hälsohem redan som tolv åring och jobbar nu på t ex Masesgården flera gånger per år. Idag är det en självklarhet för mig att vårda mitt tempel, min kropp som min själ huserar i.
Men det har långt ifrån alltid varit så. Vår tid ställer krav på hur vi ska se ut och hur vi bör vara. Framför allt för oss kvinnor. Därför reser jag nu ut på olika platser i Sverige, och har föreläsningar och kurser, för att hjälpa andra att ta dom steg som hjälpt mig så mycket till ett sundare liv. Att våga stå i min kraft, som kvinna, mor och människa.

Andligheten:
Att diskutera livet och dess frågor har alltid intresserat mig. Jag har alltid varit andligt intresserad och sökt min tro. Men idag insett att alla tros uppfattningar behövs för att tillslut kunna släppa taget om dom och bara vara i respekt och ödmjukhet till varandra och livet.